STADSLOGISTIEK

copywriting, media communicatie

WIE?

Je ziet ze elke ochtend weer opnieuw staan in de binnenstad, de rijen busjes met vaak maar halfvolle ladingen die vracht komen leveren aan alle kantoren, winkels en horeca. Dit moet anders. Bulkvracht die samen komt op een logistieke stadshub en vervolgens 100 procent emissievrij wordt geleverd met een efficiënt beladen elektrische vrachtauto richting de binnensteden. Dit is exact wat het nieuwe landelijke initiatief Stadslogistiek nastreeft.

Dit initiatief, geleid door PostNL, werkt samen met lokale logistieke organisaties om zo elke regio en binnenstad in Nederland een stukje duurzamer te maken. Dit doen ze middels het inrichten van regionale stadshubs.

WAT?

De logistieke stadshub ‘Zuid-Limburg’ wordt ingevuld door het logistieke verhuisbedrijf UTS Bernardt in samenwerking met organisatie Zuid-Limburg Bereikbaar. Tijdens de landelijke lancering van het initiatief Stadslogistiek heb ik de regionale mediacommunicatie verzorgt voor deze specifieke hub. Hierbij heb ik het officiële persbericht geschreven, de regionale perslijst opgesteld en alle tekst voor de media-artikelen verzorgd. Ook heb ik de teksten voor de LinkedIn-publicaties geschreven. Allemaal in een groen en duurzaam jasje, uiteraard.

EN?

Het persbericht dat ik schreef voor de regionale lancering van Stadslogistiek heeft gezorgd voor meerdere publicaties in het nieuws, waaronder WijLimburg.

Lees hier het volledige artikel.